De spelregels

Badminton zou niet mogelijk zijn zonder badminton racket. Daarom is het sterk aanbevolen een racket mee te nemen. Onze spelers kunnen je helpen om een goed racket te kopen. Let daarbij onder andere op bespanning, gewicht, gripdikte en flexibiliteit.

Sporten in het algemeen is fijner in sportkleding. Dat is dan ook de tweede vereiste voor een fijn potje badminton.

Mocht je helemaal klaar staan dan zal je merken dat er ook een shuttle nodig is. Gelukkig hebben we die gewoon klaarliggen. Er zijn verschillende soorten shuttles dus probeer gewoon een aantal om er achter te komen welke voor jou het fijnst spelen.

De puntentelling gaat volgens een zogenaamd rallypoint systeem, waarbij elke score een punt oplevert. De puntentelling gaat tot 21 punten, met een minimaal verschil van 2 punten.
Als het verschil 1 punt blijft wordt er doorgespeeld totdat iemand als eerste het maximale aantal van 30 punten bereikt. Als je twee games wint, ben je winnaar. Bij 1 – 1 wordt er een derde en beslissende game gespeeld.

Je scoort een punt of krijgt er een tegen als:

Het badmintonspeelveld is verdeeld in vlakken. Voor enkelspel gelden andere vlakken dan voor dubbelspel. Bij enkelspel is het veld smaller en langer dan bij dubbelspel zoals te zien is op de onderstaande afbeelding:

Speelveld indeling enkel- en dubbelspel

Termen